VEERKRACHTIGE RELATIE MET JEZELF

Het begint bij jezelf

Niemand staat dichterbij jou dan jijzelf. Daarom heeft de relatie die je met jezelf hebt ontzettend veel invloed op je leven én relaties. Ik geloof dat zelfliefde de basis is om te leven vanuit je échte hart en gevoelens te ervaren van innerlijke vrijheid en rust. En echt: meer zelfliefde creëren is mogelijk voor íedereen.

Ben je je eigen beste vriend of eerder je ergste vijand?

IMG_1766 (2)

Mijn kijk op zelfliefde

In verbinding met jezelf

Als je in de spiegel kijkt, hoe blij ben jij met jezelf? Misschien vind je iets van je uiterlijk, of van wat je kunt en geleerd hebt. Of vind je iets van hoe slim of sociaal je bent. Zelfliefde gaat over deze dingen, maar juist ook over hoe we onszelf iedere dag (on)bewust toespreken. De grootste innerlijke criticus ben jijzelf. De grootste plaag is de innerlijke stem ‘ik ben niet (goed) genoeg’ of ‘ik ben het niet waard’. 

Maar wat als het ook anders kan zijn?

Stel je eens voor dat je diep van binnen voelt en weet dat je altijd goed bent zoals je bent. Dat je jezelf accepteert zoals je bent en vrede hebt met de sloten waar je in de loop der jaren wel eens in gelopen bent. Dat je je niet steeds druk maakt wat anderen van je vinden en van je keuzes denken. 

Dat je je vrij voelt om datgene te doen en te zeggen wat je diep van binnen wilt. 

Hoe mooi zou dat zijn?

Ik geloof dat één van de beste stappen die je kunt nemen om zelf te groeien is je bewust worden van jouw kijk op jezelf. Hoeveel dagelijkse gedachten zijn eigenlijk negatief? Wat zegt je innerlijke criticus vaak (on)bewust? Wat geloof je diep van binnen over jezelf? Hoe raken dingen die anderen doen of zeggen jou? Wat zegt dat over jezelf? 

Helder krijgen wat bij jou helpt om meer compassie voor jezelf te ervaren en zo je verbinding met jezelf te verbeteren.

Daarbij help ik.

"Everything we feel is the result of just two things. The pictures you make in your head and the words you say to yourself"

Marisa Peer

Blogs over zelfliefde