VEERKRACHTIGE RELATIE

Liefde = key

Eén van onze belangrijkste basisbehoeftes is liefdevolle verbinding met anderen. Je liefdesrelatie kan een enorme bron van levensgeluk zijn – of niet. Of je nu wel of niet in een relatie bent, ik geloof dat een veerkrachtige relatie begint bij jezelf. Hoe kijk jij naar relaties? Wat breng je in een relatie? Liefde is de sleutel. Het gaat om liefde voor elkaar, maar juist ook om zelfliefde. Om te kunnen geven waar jij naar verlangt. Je kunt samen oplopen om je relatie vol leven en liefde te houden. En daarin de beste versie van jezelf te worden. En dankzij elkaar nog voller te leven en helemaal zijn wie je bent.

Mijn kijk op liefdesrelaties

In verbinding met je partner én jezelf

De liefdesrelatie kán een van de meest verrijkende verbintenissen in je leven zijn. Dat gaat niet altijd vanzelf. Misschien mis je de romantiek, voel je het kabbelen of zijn er veel irritaties over elkaars gewoontes en gedrag. Soms twijfel je of je elkaar nog wel echt helpt de beste versie van jezelf te zijn. Misschien kom je uit een relatie(crisis) en je wilt daarvan leren voor je toekomstige relatie. Of je wilt meer verdieping, positieve energie en liefde in de relatie brengen. 

Het kan anders als jij dat wilt.

Stel je voor dat je liefde voelt voor de ander en voor jezelf, onafhankelijk van de omstandigheden. Dat je weer volop geniet van je partner. Dat je díe veerkracht voelt die jouw (toekomstige) relatie door vele stormen heen kan loodsen, waar het schip ook strandt.

Hoe mooi zou dat zijn?

Ik geloof dat vele elementen een rol spelen in een veerkrachtige relatie. Het begint met de veerkracht in jezelf. Andere elementen zijn: omgaan met conflict en verwachtingen, het bouwen aan vertrouwen en intimiteit, het balanceren tussen autonomie en verbinding, tussen spanning en veiligheid. 

Bij al deze vraagstukken help ik.

“If you start to feel that you have given up too many parts of yourself to be with your partner, then one day you will end up looking for another person in order to reconnect with those lost parts.”

Esther Perel

Blogs over relaties & liefde