Mijn verhaal. Mijn droom.

Over mij

Iedereen heeft een uniek verhaal. Een verhaal dat je maakt tot wie je bent. Hieronder neem ik je een stukje mee op mijn levensreis, omdat het deze reis was die me bracht waar ik nu sta: als mens, als moeder, als partner en als coach.


Mijn verhaal

In elke hobbel van pijn zit groei verstopt

Ik deel graag kort een deel van mijn levensreis – omdat ik geloof in de kracht van open en kwetsbaar durven zijn. Ook voor mij is het leven één groot leerproces geweest, waar ik dankbaar voor ben. Want in elke hobbel van pijn die ik tegenkwam zat groei verstopt. Je moet het alleen willen vinden.

Opgroeiend op het platteland van Friesland ontdekte ik al snel dat ik anders was. Niet helemaal binnen de lijntjes paste. Ik vond het leuk op school, maar werd al snel en ook lang gepest. Daarnaast ontdekte ik dat ik verliefd werd op meisjes. Ook al kon ik veel emoties kwijt in mijn liefde voor sport, over deze worstelingen bleef ik een hele tijd stil, terwijl dit van binnen doorging en zich uitte als eetprobleem.

Tijdens mijn studie in Wageningen besloot ik dat ik het niet meer alleen kon: ik keek mijn eetprobleem aan, verwerkte daarmee mijn pestverleden en kwam uit de kast.

In de liefde leerde ik veel over de waarde van liefdevolle relaties, maar ook over verlies daarvan. Verlies van mijn moeder, het verlies van ons tweede kindje na een zorgelijke zwangerschap. Alle tranen van de wereld voelden als niet genoeg. Ik voelde diep verdriet en leegte. In de verwerking van dit verlies voelde ik ook een enorme levenskracht in mij, zodat ik de draad weer oppakte en extra dankbaar was voor de mooie dingen.

Met mijn gestrande huwelijk opende zich een weg naar verdere groei. Ik merkte in mijn huwelijk dat ik mezelf kwijt was. Wie ben ik eigenlijk echt? Wat wil ik? Ik ontdekte dat ik niet gelukkig was. Ik voelde: wil ik de vrije gelukkige versie van mezelf zijn, dan moet ik mijn eigen pad volgen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn kinderen. Een moeilijk besluit, maar ook een verrijkend pad met vele levenslessen en persoonlijke groei.

"Be the change you want to see in the world"

Mahatma Ghandi 

Anneke Hiemstra Coaching


Mijn droom

Een wereld waarin verbinding centraal staat

Ik geloof dat het mogelijk is. Dat het de essentie is. Want positieve, veerkrachtige relaties vormen de basis van een leven vol voldoening en plezier.

Ik geloof namelijk dat deze wereld behoefte heeft aan meer liefde. Ik de eerste plaats voor onszelf en ook voor elkaar. Dat vraagt bewustzijn over hoe we naar onszelf en de wereld kijken. Vanuit welk perspectief, gedachten, overtuigingen kijken we en maken we keuzes? En het vraagt actie; oefening om datgene wat tegenwerkt te transformeren.

Daarbij help ik. Niets liever sta ik naast mensen in hun hobbels, hun reis en loop in een stukje met ze mee. Als coach begeleid ik mensen om veerkrachtige relaties te ontwikkelen met zichzelf, hun partner of kinderen.

Ben of ken jij iemand die worstelt met zichzelf, negatieve gedachten of anderen? Wil je dit veranderen zodat je weer vrijer kunt genieten van de dingen die er écht toe doen? Wees welkom om met mij in contact te komen. Dan onderzoeken we vrijblijvend jouw vragen en kijken we of de ‘klik’ er is om samen verder te werken.

En genie

Over mij

De rode draad in mijn persoonlijke en professionele leven is de gezondheid van mensen en wat mensen drijft.

Na mijn studie Voeding en Gezond in Wageningen vond ik in 2004 bezieling in het letterlijk en figuurlijk mensen ‘in beweging’ brengen bij het Kenniscentrum Sport en Bewegen.

Sinds 2018 zet ik deze bezieling voort bij Pharos, het expertisecentrum Gezondheidsverschillen. Ik ondersteun gemeenten in het bouwen aan een duurzame aanpak om gezondheidsverschillen te verkleinen. Gezondheid van mensen is verweven met zoveel factoren, dat het soms veel vraagt om dit integraal aan te pakken. 

Al tijdens mijn studie  fascineerde het gedrag van mensen me mateloos. Ik volgde extra psychologie-vakken aan de Radboud Universiteit. Ik bekwaamde me door het lezen van boeken en het opdoen van ervaringskennis over het leven. Hobbels waar je niet bewust om vraagt, maar die enorm leerzaam zijn: verlies, scheiding, weinig zelfliefde etc. 

In 2019 rondde ik succesvol een opleiding basis-coaching bij de Coachboulevard af. Sindsdien sta ik naast mensen in hun hobbels, hun reis en loop in een stukje met ze mee. Begin 2022 ben ik gestart met een opleiding van relatietherapie van Esther Perel. Ook schrijf ik graag over wat ik steeds weer leer over zelfliefde, relaties en opvoeding. 

Ik woon met veel plezier in Wageningen met mijn vriendin, drie kinderen, en onze twee kippen en hond.