VEERKRACHTIG OPVOEDEN

Verander eerst zelf

Als ouder sta je dichterbij je kind dan wie dan ook. Je hebt ontzettend veel invloed.  Ik geloof dat als je als ouder zelf verandert en groeit,  je ook groeit in de opvoeding van je kinderen, daarmee ook de situatie en de relatie met je kind verbetert. Hoe groei je zelf en in de opvoeding van je kinderen?

Mijn kijk op opvoeding

In verbinding met je kind én jezelf

Misschien cijfer je jezelf weg voor je kinderen. Misschien is er vaak ruzie of negatieve energie in huis. Of je wilt de ‘perfecte’ ouder zijn (wat natuurlijk nooit helemaal lukt én waarmee je langzaam opbrandt).

Maar wat als het ook anders kan zijn?

Stel je eens voor dat je het gevoel hebt dat je een goede moeder bent. Dat je weer volop geniet van je kinderen en er voor ze bent terwijl je er ook voor jezelf bent.

Hoe mooi zou dat zijn?

Ik geloof dat één van de beste stappen die je als ouder kunt zetten, aan jezelf werken is. Je bewust worden van jouw kijk op jezelf en de wereld. Vanuit welk perspectief, gedachten en overtuigingen kijk jij naar jezelf en naar je kinderen? Welke impact heeft op hoe jouw kinderen kijken en denken? Ontdekken welke invloed je mindset en gedachten op situaties met je kinderen hebben is cruciaal. Helder krijgen waar je nu precies naar verlangt en hoe je dat realiseert.

Daarbij help ik.

"Als we iets willen veranderen aan een kind, moeten we ons eerst afvragen of er niet iets is dat we beter kunnen veranderen aan onszelf"

Carl Jung

Blogs over opvoeding & kinderen